Elkészítési idő: 50-60perc
Hozzávalók:
Bolognai szósz
- 1 fej vöröshagyma
- fokhagyma ízlés szerint, nálam 3-4 gerezd
- 70 dkg darált hús
- 1 szál répa
- Bolognai fűszer keverék (bármelyik márka)
- 1 üveg (680g) Pomodorini San Marzano Hámozott, darabolt paradicsom 1 üveg
- Olaj/Vaj/zsír
- Só, bors, oregánó, bazsalikom
- 1 tk cukor
Besamel mártás
- 60g liszt
- 60g vaj
- 7dl tej
- só, bors szerecsendió
Lasagne tészta
Reszelt sajt
Elkészítés:
- lépés: a Vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a répát karikákra majd vajon/olajon/zsíron párolni kezdjük, ha elkezd összeesni rátesszük a darált húst fehéredésig sütjük.
- lépés: ezután felöntjük a paradicsomszósszal és fűszerezzük ízlés szerint (só bors oregánó bazsalikom bolognai fűszerkeverék) lassú tűzön készre főzzük, hagyjuk hogy összeérjenek az ízek.
- lépés: Besamel mártás: egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverve hevítjük kicsit, de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Fokozatosan, kis részletekben hozzákeverjük a tejet és minden alkalommal csomómentesre keverjük. Végül alaposan kiforraljuk és sóval, fehér borssal és friss szerecsendióval ízesítjük.
- lépés: Lasagne összeállítása: 1 magas tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal és letesszük a lasagne lapokat úgy hogy nagyjából fedjék a tepsit. Ezután jöhet 2-3 kanál Bolognai szósz elterítjük, aztán jöhet rá 2-3 kanál besamel mártás eloszlatva majd reszelt sajt ízlés szerint majd megint tészta, így folytatjuk A tetejére tészta kerül rá besamel ha marad és utána megszórjuk sok sajttal!
Sütőben 180-200 fokon sütjük, ameddig megpirul a sajt, aki szereti légkeveréssel barníthatja a sajtot.